Zomer 2016 in de Natuurtuinen
Zomer in de Natuurtuinen
De zomer is in volle gang, dat zien we in de Natuurtuinen. Er worden zaden geoogst; de zonnebloemen, teunisbloemen en het boerenwormkruid kleuren de tuin geel.
De bereklauw groeit overal, maar dat is niet de bedoeling.
Dus doen we ons best om de bloem er tijdig uit te halen, zodat het zaad zich niet kan verspreiden.
De winterrogge en de spelt zijn gemaaid en tot schoven gebonden; ze mogen in de kas verder drogen.
In de moestuin wordt volop geoogst, zoals bietjes en aardappelen in diverse kleuren, paksoi, courgette en allerlei bonen. Tijdens de zomerlunch hebben we gezamenlijk genoten van wat de moestuin ons biedt. De witte kool is dit jaar vroeg geoogst én er is al zuurkool gemaakt.movie Colossal 2017
In het voorjaarsbericht vertelden we over de plannen voor een kleine wijngaard. Een groepje vrijwilligers heeft uitgezocht wat er allemaal nodig is om wijn te maken. Behalve een stukje grond en druivenstokken is er ook allerlei apparatuur nodig om het hele proces van wijn maken uit te voeren. De werkgroep maakte ook een overzicht van de kosten en die bleken uiteindelijk te hoog te zijn. Jammer, het was een boeiend initiatief.
Op de open dag van 5 juni is de pizzaoven in gebruik genomen. Hij bakt uitstekende pizza’s. Dit jaar is er ook weer notenlikeur van onrijpe walnoten en crème de cassis van de zwarte bessen gemaakt. En zoals ieder jaar hebben de bijen en de imkers samen gezorgd voor heel veel geurige, smakelijke honing.
Wij genieten wekelijks, al werkend van de Natuurtuinen.