Evenementen

06
mei

Voorjaarsbericht

Voorjaar in de Natuurtuinen

Dit jaar lijkt de natuur haast te hebben. Op 26 februari werd de eerste kikkerdril in de vijver gesignaleerd. Later is er wat dril in het aquarium gedaan, zodat de ontwikkeling van de kikkervisjes goed bekeken kan worden. De Kindernatuurclub heeft onder leiding van Peter Alblas van het CNME een kikkermiddag gehad. Het nieuw ontwikkelde lesmateriaal waaraan ook door vrijwilligers hard is gewerkt, kon zo getest worden.

In de wilde plantentuin onder de bomen hebben de wilde tulpen zich flink vermeerderd. Wat een prachtige bloem! Ook de blauwzwarte rapunzel bloeit, naast daslook en boshyacinthen.

De kruidentuin is stevig onder handen genomen. Er is weer ordening aangebracht in de plantenbedden, gezocht naar planten die de droge zomer hebben overleefd en bij gezaaid waar dat nodig is.

Bij het voorjaar hoort ook de grote schoonmaak, althans vroeger. Nu maken we de oevers van de Maas schoon in gele hesjes en zonder protest! Er is hard gewerkt. Twaalf vuilniszakken vol was een ‘mooi’ resultaat.

Bij het voorjaar in de moestuin hoort voorzaaien in de kas. Terwijl de zaadjes ontkiemen is er hard gewerkt om de plantbedden gereed te maken. In de kas worden de jonge plantjes vaak nog eens verpot. Pas als ze stevig genoeg zijn en er geen kans meer is op nachtvorst, mogen ze naar buiten. Hopelijk zijn ze dan ook sterk genoeg om de eerste belagers, slakken en kleine diertjes, aan te kunnen.

Werken en genieten, dat doen we wekelijks in de Natuurtuinen!

Kom ook genieten! Dat kan altijd op dinsdag, woensdag of donderdag. Maar wil je echt wat meemaken? Kom dan op zondag 2 juni tussen 12 en 16.00 uur naar de open dag en plantenmarkt en…….beleef de Natuurtuinen!

About Beheer VNJ

Leave a Reply