Evenementen

10
mei

Voorjaar in de Natuurtuinen

Dit jaar was de Plantenmarkt op zondag 22 april. Het was een gezellige drukte en er is veel verkocht. Ook de uitgestoken en/of opgekweekte planten uit de Natuurtuinen vonden gretig aftrek. Er was informatie over de bijen en kinderen konden een bijenhotel maken. De bezoekers genoten zichtbaar van het mooie weer en van onze Natuurtuinen.

In de Permatuin hebben de fruitbomen- en struiken volop gebloeid; er zijn al kleine vruchten te herkennen, zoals aan de peer, de perzik, de Josta bes en andere fruitbomen. We hebben goede hoop dat er straks een rijke oogst is.

In de moestuin bloeien de appelbomen. De kool staat in een de tunnel om veilig te zijn voor kleine vijanden In de kas worden diverse groentes voor gezaaid en opgekweekt. Sinds dit jaar hebben we daarvoor praktische stellingkasten.

In de kindertuin staan allerlei bloemen en eetbare planten. Op woensdagmiddag wordt daar hard gewerkt én hard gespeeld. Het blote voeten pad heeft zijn voorjaarsbeurt gehad en is weer toegankelijk voor grote en kleine blote voeten. De kabouters zijn uit hun winterslaap ontwaakt. Elke woensdagmiddag kunnen kinderen op het kabouterpad de opdrachtjes van de kabouters uitvoeren.

In de Wilde Plantentuin zijn we zoals ieder jaar druk met selectief wieden. We houden niet zo van berenklauw en gras. Ook de Kruidentuin vraagt veel onderhoud, maar de geuren bereiken ons toch. De bloeiende rozemarijn trekt onze aandacht.

Er is zoveel te zien en te doen in de Natuurtuinen, dus kom, kijk en geniet!

Dat kan altijd op dinsdag, woensdag of donderdag. Maar wil je echt wat meemaken? Kom dan op zondag 3 juni tussen 13 en 17.00 uur naar de open dag en beleef de Natuurtuinen!

About Beheer VNJ

Leave a Reply