Evenementen

20
apr

Voorjaar in de Natuurtuinen 2020

Voorjaar in de Natuurtuinen

De lente komt ook dit jaar met pracht en praal, met uitbundige bloei en groei. Tegelijkertijd waart er een virus rond over onze wereld, over ons land, onze stad, onze directe omgeving. We kennen planten met prachtige kronen, maar ook zijn er met akelige stekelige punten. Omdat we veel van planten weten, kunnen we met de stekeligheden omgaan. Bij het coronavirus ontbreekt het nog aan kennis en middelen om het te beheersen. Geen vrolijk voorjaarsbegin dus. De intelligente lockdown speelt ook in de Natuurtuinen. Gelukkig zijn er voor vrijwilligers vele mogelijkheden om te werken (en te genieten) in de Natuurtuinen. Voor wie in deze tijd niet in de Natuurtuinen komt, biedt dit voorjaarsbericht een opfrissing voor het geheugen: zo mooi is het!

Kikkerdril was dit jaar al heel vroeg in de vijver te zien. In de bak zwemmen de kikkervisjes al vrolijk rond. Ze moeten het dit jaar met onze ‘grote’ ogen doen, want kleine kinderogen mogen niet komen kijken.

In de moestuin is een proef met de rabarber gedaan. Een aantal stronken zijn afgedekt geweest, waardoor de stengels bleker zijn. Voor het oog een groot verschil en voor de smaak…? Misschien wat zachter, zoeter, lekkerder?

De voorjaarsbloeiers in de Wilde Plantentuin en in het bosje geven kleur aan de tuinen, zoals de gele Sleutelbloem tegen de achtergrond van Sedum in het stenig milieu. De blauwe Boshyacinthen bij het bloeiend Fluitenkruid doen het ook goed.

En natuurlijk zijn er her (in het bosje) en der (in de permatuin) diversen boompjes met bloesem.

Ondanks de coronacrisis gaat de natuur gewoon door. Wij doen dat ook, binnen de regels en met veel plezier.

Blijf gezond en geniet!

About Beheer VNJ

Leave a Reply