Evenementen

09
jul

Open Dag 5 juni 2022

Verslag van de open dag op 5 juni 2022 van de voorzitter van VNJ :

Er heerste een opgewekte stemming onder de vrijwilligers omdat we eindelijk weer publiek in de Natuurtuinen mochten ontvangen. De bezoekers waren zeer geïnteresseerd en een en al vrolijkheid, ondanks de donkere wolken die na circa anderhalf uur hun natte inhoud over ons uitstortte. Gelukkig waren we erop voorbereid en waren alle buitenactiviteiten (zo mogelijk) verplaatst naar de kas. Er waren extra ‘bijen-spelletjes’ klaargezet, zodat kinderen zich ook binnen konden vermaken. De andere kinderactiviteiten vonden deels binnen en ook buiten plaats. Kinderen vinden regen geen probleem en dat kwam vooral goed uit bij het blote voeten pad. Met lekkere modder voeten kwamen ze terug.

Ook veel volwassenen liepen toch, met paraplu, door de tuinen. Binnen was er van alles te proeven, te ruiken en te bekijken. Veel bezoekers kwamen met specifieke vragen over alles wat de natuur en de tuinen te bieden hebben. In totaal hebben we meer dan 90 volwassenen verwelkomd en zo’n 40 kinderen. De meesten kwamen vroeg in de middag, na 15.00 druppelde er letterlijk en figuurlijk nog wat binnen.

De sfeer was binnen en buiten zeer geanimeerd.

De afgelopen weken hebben we er met z’n allen hard aan gewerkt om de open dag een succes te laten zijn; een goede voorbereiding bleek heel belangrijk!. Op de dag zelf hebben zo’n 20 vrijwilligers alles op rolletjes laten lopen. We mogen met z’n allen trots zijn op deze prestatie.

Hieronder volgen de foto’s van enkele vrijwilligers waarvoor dank! :

Hieronder de auteursrechtelijk beschermde foto’s van Laurens Bouvrie van RTV Maastricht :

About Beheer VNJ

Leave a Reply