Evenementen

26
aug

Lente in de Natuurtuinen 2017

Lente in de Natuurtuinen

Na enkele mooie weken in maart bleef het in april koud. De natuur hield zich even gedeisd. De bomen en planten bleven wat langer in een trage ontwikkelingsmodus. Bij de bomen had dit het voordeel dat ze lang hun mooie, jonge, lichtgroene uitstraling hielden. Met uitzondering van de notenbomen, die ook in de Natuurtuinen bruin kleurden door de forse nachtvorst.

De Plantenmarkt die op 30 april werd gehouden, was de eerste mooie lentedag. Hierdoor kwamen er veel bezoekers. De verkopers waren dan ook dik tevreden en wij ook. Want de Natuurtuinen zijn er niet alleen voor de vrijwilligers en de medewerkers van het CNME. We willen juist dat er zoveel mogelijk mensen uit Maastricht en omgeving van genieten. Dat lukt steeds beter nu we opgenomen zijn in verschillende wandelroutes en omdat tegenwoordig alle poorten open staan, zodat wandelaars hun route kunnen afsnijden door dóór de Natuurtuinen te lopen.

In mei is de lente echt losgebroken. Na de nodige regenbuien in het Jekerdal zagen we het groeien. Steeds meer planten laten hun bloemen zien. In onze graanveldjes bloeien de klaprozen en de bolderik. Dit jaar hebben we ook de paarse Morgenster weer gevonden. Bijen en vlinders zijn actief; recent hebben we de koninginnepage gespot.

In de moestuin zijn enkele braakliggende stroken bewerkt en beplant. Het achterste gedeelte van de kas stond tot voor kort vol met zaaigoed. Nu is het meeste uitgeplant in de moestuin. Dat is veel werk, maar we kijken nu al uit naar een goede oogst!

Er is zoveel te zien en te doen in de Natuurtuinen, dus kom, kijk en geniet!

Dat kan altijd op dinsdag, woensdag of donderdag. Maar wil je echt wat meemaken? Kom dan op zondag 4 juni tussen 13 en 17.00 uur naar de open dag en beleef de Natuurtuinen!

About Beheer VNJ

Leave a Reply