Evenementen

12
mei

Geen verslag Open Dag en Plantenmarkt

Tja, vorige week zondag, 3 mei, zouden wij-van-de-Natuurtuinen een hele drukke dag hebben gehad, maar corona hield ons tegen. Goed dat er in een vroeg stadium al was besloten dat onze jaarlijkse publieksactiviteit niet kon doorgaan. Onze voorbereidingsacties zijn onmiddellijk gestaakt. De eerste opgepotte planten hebben een andere plek gevonden in de stad of daarbuiten. Alle andere oppot-kandidaten zijn fijn op hun plek in de Natuurtuinen blijven staan! De toegezegde medewerking van externe en interne personen voor boeiende open-dag-activiteiten is teruggedraaid. Geen vergaderingen meer. 

En toen werd het 3 mei. En weer was het een mooie dag; prima voor een buitenactiviteit; niet te warm, niet te koud, geen regen. Ondanks het vroege tijdstip in het jaar was er al veel bloei te zien in de Natuurtuinen.

Mij gaf het een vreemd gevoel die dag. Waar we normaal met veel vrijwilligers en veel CNME-medewerkers van de relatief vroege zondagmorgen tot laat in de middag druk zijn, was er nu rust. Iedereen had vermoedelijk zijn ‘gewone’ coronadagritme: een beetje knutselen, opruimen, lezen en wandelen of fietsen. En weer was er zomaar een dag voorbij. 

Ik miste de gezellige ontmoetingen met bezoekers, die genoten van de proeverijen, die geboeid de wilde- en honingbijen volgden, die verbaasd waren dat de Natuurtuinen zo dichtbij en zo mooi zijn. Ik miste de vele kinderen die verstoppertje speelden, knutselden, het blote voeten pad drie keer wilden lopen, met verbazing kleine waterbeestjes zochten en vonden en ‘zeurden’ bij hun ouders om een lekker vruchtenijsje. Ik miste de saamhorigheid tussen vrijwilligers en medewerkers die van zo’n drukke dag een bijzondere en gezellige dag maakt. En ik miste het voldane gevoel aan het eind van de zondag. 

Allemaal gemis, maar….. we tellen onze zegeningen. Voor zover ons bekend zijn er geen coronazieken binnen onze groep vrijwilligers noch binnen het CNME.

Wij kunnen wekelijks genieten van het werken in de Natuurtuinen in kleine groepen en zo de Natuurtuinen in dit bijzondere voorjaar beleven! Voor wie niet wekelijks in de Natuurtuinen komt, plakken we er wat mooie foto’s bij, gemaakt door Caroline en Tonnie.

Tot ziens en blijf gezond

About Beheer VNJ

Leave a Reply