Evenementen

27
nov

De “Jekerdal Big five”!

Op 23 november kwamen de nodige leden van de Vrienden Natuurtuinen Jekerdal om 15.30 u. op de Natuurtuinen bij elkaar voor de presentatie van’ The big 5 van het Jekerdal ‘.

We werden door Jerom (CNME) geïnformeerd over de geschiedenis van het Jekerdal, haar zoogdierenbestand en het zoogdierenbestand in het algemeen in Nederland. De leefwijze, voortplanting en het dierlijk gedrag van de vos, das, eekhoorn, steenmarter en de bever kwam uitgebreid aan bod.

Hierna besteedde Jerom tijd aan de werking van de cameraval en kregen we handige tips over o.a. hangplaats, habitat en weersomstandigheden bij gebruik. Heel mooi was het om zijn zelfgemaakte filmpjes en foto’s van de dieren te bekijken.

Na deze powerpoint-presentatie genoten we van een kop heerlijke erwtensoep gemaakt door Els.

Hierna was het tijd voor onze veldtocht buiten…. op zoek naar de dieren (+ sporen) !

       

Een spannende tocht …gezellig, heel speciaal en spannend zo samen in stilte op pad in het donker. We hebben geen dieren kunnen spotten…maar de tocht was er niet minder om! We zagen dierensporen en de plekken waar eerder vertoonde opnames gemaakt werden en hoorden sappige verhalen over eerder gemaakte veldtochten in het Jekerdal.

    

Een  unieke gelegenheid op deze wijze onze verborgen tuinvrienden beter te leren kennen.

Heel bijzonder ….wellicht voor herhaling vatbaar!

About Beheer VNJ

Leave a Reply